AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE - PODGORICA CRNA GORA, Tel: +382 20 618 105
EMBASSY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA, Atinska 58 - PODGORICA MONTENEGRO

Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji Međunarodnog kluba žena, održan 7. decembra 2019. godine u Podgorici.Aktuelnosti

Podgorica, 07.12.2019. godine                                               
Ambasada Bosne i Hercegovine u Podgorici učestvovala je na tradicionalnom humanitarnom Diplomatskom bazaru koji je, u organizaciji Međunarodnog kluba žena.


Zahvaljujući izuzetno dobrom odzivu i donacijama bosansko-hercegovačkih proizvođača, Ambasada BiH je imala priliku predstaviti vrlo raznovrstan asortiman proizvoda i ostvariti značajan finansijski doprinos ukupnom fondu Bazara. Na štandu Bosne i Hercegovine su predstavljeni proizvodi firmi Hifa Oil, Banjalučka pivara, Sarajbosna baklava, Swisslion, Violeta, Vispak, Mira Prijedor, Binvest Posušje, Stanić Group, Alma Ras, EIN Natural, Pčelarstvo Krešić, Ingea Bio, Bernina, Klas, Hepok, Menprom Tuzla, Semić Visoko, Vitinka, Vino Petijević, Megle, Prijedorčanka - Gazdina rakija, Medoteka Ljubibratić i Werkstatt Studio Sarajevo. Kupci su rado posjećivali štand Bosne i Hercegovine, a organizator Bazara je uputio zahvalnost za izuzetan prihod od prodaje bosansko - hercegovačkih proizvoda. 

Na Bazaru se predstavio značajan broj stranih diplomatsko - konzularnih predstavništava a prikupljena sredstva će biti donirana JU „Komanski Most“ Podgorica, ustanovi za smještaj djece i odraslih sa umjerenim, težim i teškim smetanjama u intelektualnom razvoju kao i nekoliko organizacija i ustanova u cilju poboljšanja uslova života i rada.

Ovogodišnji Diplomatski bazar je otvorila prva dama Crne Gore gospođa Lidija Đukanović  i izrazila uvjerenje da će pažljivo odabrani proizvodi i originalni pokloni zadovoljiti ukuse posjetilaca i dodala da je svaki utrošeni euro na bazaru opredijeljen za nečije dobro.

Konzularne informacije

Kakvu pomoć ambasada može pružiti građanima Bosne i Hercegovine:
U slučaju gubitka ili krađe dokumenata.
U slučaju hapšenja ili zatvaranja.
U slučaju bolesti.
U slučaju ozbiljne nesreće.
U slučaju smrti.
U slučaju različitih problema.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Putne isprave

Biometrijski pasoši Bosne i Hercegovine počeli su se izdavati 15.10.2009. godine,  za čije nosioce su 15.12.2010. godine ukinute vize za turistička i druga putovanja u zemlje Šengen sporazuma.

Ambasada BiH u Podgorici izdaje pasoše državljanima BiH koji u Crnoj Gori borave duže od tri mjeseca.

Prije nego što se odlučite da dođete u Ambasadu BiH u Podgorici radi zamjene pasoša, savjetujemo da se telefonskim putem obratite Ambasadi na telefon broj: + 382 20 618 015 i zatražite provjeru da li je evidentiran Vaš Jedinstveni matični broj (u Centralnoj evidenciji BiH, u daljem tekstu JMB). Osobe koje imaju ličnu kartu BiH izdatu poslije 2003. godine, imaju evidentiran JMB u Centralnoj bazi podataka.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Vize - uslovi za dobijanje vize za ulazak u BIH

Odlukom o vizama i Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o vizama određuju se države čiji građani mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez obaveze pribavljanja viza, koristeći se pasošem i drugom identifikacijskom ispravom koja se može koristiti za ulazak, tranzit, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine.
Da biste saznali da li Vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu, molimo Vas da pogledate slijedeći link i izaberete zemlju čiji ste državljanin..
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Sprovodnice

POSTUPAK IZDAVANJA SPROVODNICE ZA PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA U BOSNU I HERCEGOVINU

I  SLUČAJ
II SLUČAJ
Saznajte više

Posted on Thursday, July 15, 2021

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

www.mvp.gov.ba/
www.dijaspora.mhrr.gov.ba/
www.bhtourism.ba/loc/
www.mvp.gov.ba/
www.sarajevskazima.ba/

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Turizam

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura. Hiljadugodišnja kulturna različitost stopljena u Bosnu i Hercegovinu čini je jednom od najfascinantnijih zemalja u južnoj Evropi. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Copyright 2019 Embassy of Bosnia and Herzegovina in Podgorica Montenegro
Ul. Atinska 58. - Podgorica Crna Gora, Kontakt tel: +382 20 618 105