AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE - PODGORICA CRNA GORA, Tel: +382 20 618 105
EMBASSY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA, Atinska 58 - PODGORICA MONTENEGRO

Učešće Ambasade Bosne i Hercegovine na 15. tradicionalnom Diplomatskom bazaru u PodgoriciAktuelnosti

02.12.2023. godine   
                                           
Učešće Ambasade Bosne i Hercegovine na 15. tradicionalnom Diplomatskom bazaru u Podgorici

Ambasada Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Podgorici i ove godine učestvovala je na Diplomatskom bazaru koji je održan 2. decembra 2023. godine u Podgorici, a čiji je organizator ,,Međunarodni klub žena".Sada već tradicionalni bazar koji ima humanitarni karakter posebnu pažnju plijeni i kod privrednika iz Bosne i Hercegovine, koji su se i ovaj put rado odazvali pozivu za saradnju sa Ambasadom Bosne i Hercegovine, kako bi smo na našem štandu na bazaru imali bogatu ponudu bh. brendova, domaćih proizvoda.

Na ovogodišnjem Diplomatskom bazaru na štandu Ambasade Bosne i Hercegovine bili su prisutni proizvodi bosansko-hercegovačkih kompanija:
Sarajbosna, Klas d.d. Sarajevo, Bosnalijek, Podrumi Begić Ljubuški, Hifa Oil, Podrumi Manastira Tvrdoš, Swisslion Trebinje, Vinski podrum Petijević, Podrumi Vukoje te Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine koja je organizovala nabavku različitih proizvoda domaće proizvodnje.

Milena Milatović, supruga predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, otvorila je ovogodišnji bazar uz poruku da su zajedništvo i zajednički napori bitni u postizanju jednog cilja demokratije i naglasila da bazar treba da podstakne sve prisutne da pruže pomoć onima kojima je najpotrebnija.

I ovaj Diplomatski bazar privukao je veliki broj posjetitelja, koji su imali priliku probati proizvode raznolike gastronomske ponude, tradicionalnih jela iz zemalja (26 Ambasada) koje su uzele učešće  na bazaru. Osim toga, ovo je bila idealna prilika za kupovinu poklona za predstojeće praznike.

Ambasada Bosne i Hercegovine zahvaljuje se svim saradnicima kao i posjetiteljima, jer smo zajednički uspjeli u humanoj misiji, prikupiti novac za one kojima je to najpotrebnije.


Konzularne informacije

Kakvu pomoć ambasada može pružiti građanima Bosne i Hercegovine:
U slučaju gubitka ili krađe dokumenata.
U slučaju hapšenja ili zatvaranja.
U slučaju bolesti.
U slučaju ozbiljne nesreće.
U slučaju smrti.
U slučaju različitih problema.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Putne isprave

Biometrijski pasoši Bosne i Hercegovine počeli su se izdavati 15.10.2009. godine,  za čije nosioce su 15.12.2010. godine ukinute vize za turistička i druga putovanja u zemlje Šengen sporazuma.

Ambasada BiH u Podgorici izdaje pasoše državljanima BiH koji u Crnoj Gori borave duže od tri mjeseca.

Prije nego što se odlučite da dođete u Ambasadu BiH u Podgorici radi zamjene pasoša, savjetujemo da se telefonskim putem obratite Ambasadi na telefon broj: + 382 20 618 015 i zatražite provjeru da li je evidentiran Vaš Jedinstveni matični broj (u Centralnoj evidenciji BiH, u daljem tekstu JMB). Osobe koje imaju ličnu kartu BiH izdatu poslije 2003. godine, imaju evidentiran JMB u Centralnoj bazi podataka.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Vize - uslovi za dobijanje vize za ulazak u BIH

Odlukom o vizama i Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o vizama određuju se države čiji građani mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez obaveze pribavljanja viza, koristeći se pasošem i drugom identifikacijskom ispravom koja se može koristiti za ulazak, tranzit, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine.
Da biste saznali da li Vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu, molimo Vas da pogledate slijedeći link i izaberete zemlju čiji ste državljanin..
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Sprovodnice

POSTUPAK IZDAVANJA SPROVODNICE ZA PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA U BOSNU I HERCEGOVINU

I  SLUČAJ
II SLUČAJ
Saznajte više

Posted on Thursday, July 15, 2021

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

www.mvp.gov.ba/
www.dijaspora.mhrr.gov.ba/
www.bhtourism.ba/loc/
www.mvp.gov.ba/
www.sarajevskazima.ba/

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Turizam

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura. Hiljadugodišnja kulturna različitost stopljena u Bosnu i Hercegovinu čini je jednom od najfascinantnijih zemalja u južnoj Evropi. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Copyright 2019 Embassy of Bosnia and Herzegovina in Podgorica Montenegro
Ul. Atinska 58. - Podgorica Crna Gora, Kontakt tel: +382 20 618 105