AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE - PODGORICA CRNA GORA, Tel: +382 20 618 105
EMBASSY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA, Atinska 58 - PODGORICA MONTENEGRO

Nastupni posjet ambasadora BiH u Crnoj Gori Branimira Jukića Predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu BrajovićuAktuelnosti

Podgorica, 17.09.2019. godine                                               
Nastupni posjet ambasadora BiH u Crnoj Gori Branimira Jukića Predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću


Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović primio je jučer u nastupni posjet ambasadora BiH u Crnoj Gori Branimira Jukića.

Predsjednik Skupštine Brajović je čestitajući ponovno stupanje na dužnost ambasadora u Crnoj Gori, ocjenio kako su odnosi dvije države prijateljski, ojačani zajedničkim vanjskopolitičkim prioritetima u pogledu regionalne suradnje i integracije u Europsku uniju. On je naglasio da regionalna suradnja i dobrosusjedski odnosi ostaju strateški prioritet vanjske politike Crne Gore. Brajović je istakao skorašnje održavanje Cetinjskog Parlamentarnog Foruma koji će se održati 30.9.2019. Cetinjski parlamentarni forum predstavlja autoktonu regionalnu inicijativu parlamentarne suradnje zemalja Jugoistočne Europe na putu europskih integracija i važan je vid podsticanja i promoviranja parlamentarnog dijaloga između zemalja regiona. Cilj CPF-a je unaprjeđenje suradnje, prijenos znanja i iskustava i jačanje veza radi kontinuiteta u pogledu produbljivanja parlamentarne suradnje i diplomacije u regiji, poboljšanja bilateralnih i multilateralnih veza, kao i zbližavanja predstavnika zakonodavnih institucija u državama koje dijele zajedničko povijesno i kulturno naslijeđe, ali i europsku perspektivu..


Ambasador Jukić je istakao kako za produbljivanje suradnje dvije države ima dosta potencijala, a iskustvo Crne Gore u europskim i euroatlanskim integracijama može biti od velike pomoći susjednim zemljama.


Sugovornici su se suglasili kako u narednom periodu posebnu pažnju treba posvetiti jačanju prometne infrastrukture, koja je preduvjet za snaženje ekonomskih i sveukupnih odnosa.

Konzularne informacije

Kakvu pomoć ambasada može pružiti građanima Bosne i Hercegovine:
U slučaju gubitka ili krađe dokumenata.
U slučaju hapšenja ili zatvaranja.
U slučaju bolesti.
U slučaju ozbiljne nesreće.
U slučaju smrti.
U slučaju različitih problema.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Putne isprave

Biometrijski pasoši Bosne i Hercegovine počeli su se izdavati 15.10.2009. godine,  za čije nosioce su 15.12.2010. godine ukinute vize za turistička i druga putovanja u zemlje Šengen sporazuma.

Ambasada BiH u Podgorici izdaje pasoše državljanima BiH koji u Crnoj Gori borave duže od tri mjeseca.

Prije nego što se odlučite da dođete u Ambasadu BiH u Podgorici radi zamjene pasoša, savjetujemo da se telefonskim putem obratite Ambasadi na telefon broj: + 382 20 618 015 i zatražite provjeru da li je evidentiran Vaš Jedinstveni matični broj (u Centralnoj evidenciji BiH, u daljem tekstu JMB). Osobe koje imaju ličnu kartu BiH izdatu poslije 2003. godine, imaju evidentiran JMB u Centralnoj bazi podataka.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Vize - uslovi za dobijanje vize za ulazak u BIH

Odlukom o vizama i Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o vizama određuju se države čiji građani mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez obaveze pribavljanja viza, koristeći se pasošem i drugom identifikacijskom ispravom koja se može koristiti za ulazak, tranzit, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine.
Da biste saznali da li Vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu, molimo Vas da pogledate slijedeći link i izaberete zemlju čiji ste državljanin..
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Sprovodnice

POSTUPAK IZDAVANJA SPROVODNICE ZA PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA U BOSNU I HERCEGOVINU

I  SLUČAJ
II SLUČAJ
Saznajte više

Posted on Thursday, July 15, 2021

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

www.mvp.gov.ba/
www.dijaspora.mhrr.gov.ba/
www.bhtourism.ba/loc/
www.mvp.gov.ba/
www.sarajevskazima.ba/

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Turizam

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura. Hiljadugodišnja kulturna različitost stopljena u Bosnu i Hercegovinu čini je jednom od najfascinantnijih zemalja u južnoj Evropi. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Copyright 2019 Embassy of Bosnia and Herzegovina in Podgorica Montenegro
Ul. Atinska 58. - Podgorica Crna Gora, Kontakt tel: +382 20 618 105