AMBASADA BOSNE I HERCEGOVINE - PODGORICA CRNA GORA, Tel: +382 20 618 105
EMBASSY OF BOSNIA AND HERZEGOVINA, Atinska 58 - PODGORICA MONTENEGRO

Bečić - Jukić: Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Bosni i HercegoviniAktuelnosti

Podgorica, 19.10.2020. godine                                               
Bečić - Jukić: Crna Gora će nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini


Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Nj.E. Branimir Jukić susreo se 19. oktobra 2020. godine sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem.

Zahvalivši se na čestitkama predsjedavajućeg Predstavničkog doma i Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za izbor na  funkciju predsjednika Skupštine, Bečić je razgovarao sa ambasadorom Jukićem o regionalnoj saradnji, kao i o evropskoj perspektivi dvije susjedne i prijateljske zemlje. Ovom prilikom, predsjednik Skupštine Crne Gore je konstatovao da će Crna Gora nastaviti da pruža podršku Bosni i Hercegovini u integracionim procesima.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Nj.E. Branimir Jukić izrazio je zadovoljsvo činjenicom da dvije zemlje nemaju otvorenih pitanja i kazao da je od izuzetnog značaja unapređenje putne infrastrukture, kao preduslova za bolje povezivanje država i ubrzani razvoj ekonomija. On je naglasio da bogata bilateralna saradnja predstavlja primjer dobrosusjedskih odnosa.

Govoreći o nedavno objavljenom izvještaju Evropske komisije, sagovornici su se saglasili da Ekonomsko-investicioni plan za Zapadni Balkan predstavlja podsticaj za naš region, uz ocjenu da Evropska komisija ostaje posvećena politici proširenja.

Poseban akcenat sastanka dat je parlamentarnoj diplomatiji, uz obostrano očekivanje da će dva parlamenta doprinijeti produbljivanju saradnje, u čemu će važnu ulogu imati buduća grupa prijateljstva.

Predsjednik Skuptine Crne Gore Aleksa Bečić upoznao je ambasadora sa ključnim prioritetima novog saziva i iskazao uvjerenje da će svi politički subjekti pokazati privrženost evropskim vrijednostima.

Izvor: Skupština Crne Gore

Konzularne informacije

Kakvu pomoć ambasada može pružiti građanima Bosne i Hercegovine:
U slučaju gubitka ili krađe dokumenata.
U slučaju hapšenja ili zatvaranja.
U slučaju bolesti.
U slučaju ozbiljne nesreće.
U slučaju smrti.
U slučaju različitih problema.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Putne isprave

Biometrijski pasoši Bosne i Hercegovine počeli su se izdavati 15.10.2009. godine,  za čije nosioce su 15.12.2010. godine ukinute vize za turistička i druga putovanja u zemlje Šengen sporazuma.

Ambasada BiH u Podgorici izdaje pasoše državljanima BiH koji u Crnoj Gori borave duže od tri mjeseca.

Prije nego što se odlučite da dođete u Ambasadu BiH u Podgorici radi zamjene pasoša, savjetujemo da se telefonskim putem obratite Ambasadi na telefon broj: + 382 20 618 015 i zatražite provjeru da li je evidentiran Vaš Jedinstveni matični broj (u Centralnoj evidenciji BiH, u daljem tekstu JMB). Osobe koje imaju ličnu kartu BiH izdatu poslije 2003. godine, imaju evidentiran JMB u Centralnoj bazi podataka.
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Vize - uslovi za dobijanje vize za ulazak u BIH

Odlukom o vizama i Odlukom o izmjeni i dopuni Odluke o vizama određuju se države čiji građani mogu ući u Bosnu i Hercegovinu bez obaveze pribavljanja viza, koristeći se pasošem i drugom identifikacijskom ispravom koja se može koristiti za ulazak, tranzit, boravak i izlazak iz Bosne i Hercegovine.
Da biste saznali da li Vam je potrebna viza za Bosnu i Hercegovinu, molimo Vas da pogledate slijedeći link i izaberete zemlju čiji ste državljanin..
Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Sprovodnice

POSTUPAK IZDAVANJA SPROVODNICE ZA PRENOS POSMRTNIH OSTATAKA U BOSNU I HERCEGOVINU

I  SLUČAJ
II SLUČAJ
Saznajte više

Posted on Thursday, July 15, 2021

Ministarstvo vanjskih poslova BiH

www.mvp.gov.ba/
www.dijaspora.mhrr.gov.ba/
www.bhtourism.ba/loc/
www.mvp.gov.ba/
www.sarajevskazima.ba/

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Korisni linkovi

Korisni linkovi

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Turizam

Bosna i Hercegovina je zemlja bogata kulturnim naslijeđem, prirodnim ljepotama i turističkim sadržajima i predstavlja raskršće mnogih civilizacija i kultura. Hiljadugodišnja kulturna različitost stopljena u Bosnu i Hercegovinu čini je jednom od najfascinantnijih zemalja u južnoj Evropi. Saznajte više

Posted on Tuesday, October 29, 2019

Copyright 2019 Embassy of Bosnia and Herzegovina in Podgorica Montenegro
Ul. Atinska 58. - Podgorica Crna Gora, Kontakt tel: +382 20 618 105